Pähkinänkuoressa

Oma kuva
photography, illustrations, kitsch, art

torstai 21. elokuuta 2008

Sidukkaa!


Kuva by Wushka 2008

Eilen puhuin kahvista... nyt tekee mieli kylmää siideriä! Ehkä se on tuo loppukesän lämmin aurinko, joka synnyttää näitä mielitekoja. Mun pitääkin varmaan hipsiä ulos ja terassille!

Siideristä puheen ollen, kokeilin hiljattain hyvää työkaverin suosittelemaa reseptiä. Siideriperunat.

Tässä ohje:

perunoita (vähän jauhoisempia) niin paljon kuin arvelet menevän

pekonipaloja

Siideriä (huom. kunnon kuivaa normandialaista tai bretagnelaista

pippuria

Leikkaa perunat lohkoiksi tai kuutioiksi. Laita pekonipalat kuumalle pannulle hetkeksi tirisemään. Lisää perunat ja anna hetki kuumentua. Lisää siideriä niin paljon, että perunat juuri ja juuri peittyvät. Jätä kypsymään. Perunat ovat kypsiä silloin, kun neste on haihtunut pannulta melkein kokonaan. Varo kuitenkin, ettei pala pohjaan...

7 kommenttia:

Merituuli kirjoitti...

hieno kuva. nyt rupes mullakin tekemään mieli siideriä...

kiva oli huomata meidän ruokablogi linkeissäsi! tervetuloa uudelleenkin!

mielenkiintoinen tuo siideriperunaohje. miltäs potut käsittelyn jölkeen maistuivat?

Wushka kirjoitti...

en ole vielä itse ehtinyt siiderille, mutta ehkä tässä illan aikana vielä ehtii :)

siideriperunat maistuvat makeahkoilta. pekonista tulee juuri sopivasti suolaa, joten sitä en itse lisännyt ollenkaan. perunat sopivat kuulemma erittäin hyvin maksapihvin lisukkeeksi. en ole itse kokeillut, mutta samainen työtoveri suositteli!

Merituuli kirjoitti...

maksapihvit, nam! tätä kyllä kokeilemme, aika erikoisen oloista.

Wushka kirjoitti...

juu niin mäkin aluksi ajattelin kun kuulin reseptin, mutta jokin siinä viehätti niin kovasti että oli pakko itsekin kokeilla!

raportoithan miten onnistui maksapihvien kanssa!

Johanna kirjoitti...

Aika mielenkiintoinen tuo resepti kyllä. Pakko kokeilla jahka tässä saa itsestään irti.

Merituuli kirjoitti...

kokeiltiin siideripottuja ja hyvää oli. maksapihvejä ei lautaselta nyt löytynyt, mutta jolloinkin varmasti. kiitos kovasti mukavan ohjeen jakamisesta!

postaus tulee kyllä joskus sivullemme, kunhan sopiva aika on ;)

Wushka kirjoitti...

kiva kuulla että maistui :)